torstai 3. heinäkuuta 2014

UUSI VIIKKO UUDET KUJEET

Viikko alkoi mukavasti ja heti maanantaina pääsin tutustumaan uusiin paikkoihin. Sunnuntaina saapui muutama uusi hevonen koulutukseen ja mies jonka tammaa lähdimme viemään klinikalle tutkittavaksi ja hoidettavaksi. Lähdimme matkaan aamulla ja siellä vierähti useampi tunti. Meillä oli siis aikaa tutustua paikkaan ja katsella ympärille. Paikassa on myos opiskelijoita jotka opiskelevat eläinlääkäriksi ja yhden potilaan ympärillä saattoikin tämän takia pyoriä normaalia enemmän ihmisiä.

Ensimmäisenä aamulla käytiin kaupungin elääkäärin pihassa ottamassa verikokeet yhdestä hevosesta ja me odotimme autossa.

Klinikka



Tätä materiaalia oli pieni rata klinikan pihassa. Samaista ainetta käytetään tjoissakin talleissa lattiana. Se oli pehmeää ja joustavaa. Hevosten jaloille varmasti hyvä mutta imee kyllä kaikki hiekan murut ettei ole ehkä helpoin pitää puhtaana.

Pihassa oli hieno patsas

Tässä tehdään hoitotoimenpiteitä hevosen jaloille

Klinikan käytävä missä oli mm. karsinoita hevosille

Päästyämme klinikalta syotiin matkalla kanapurilaiset ja täällä erona Suomen hampurilaispaikkoihin on se, että saat tiskiltä jjuomamukin ja saat ottaa juomaa itse hanoista niin paljon kuin haluat. Itse tykkään miksailla eri juomia yhteen ja täällä se on mahdollista. Tallilla hoidettiin hommat ja lähdettiin liikuttamaan hevosia maastoon.

Tämä lenkki olikin erilainen, koska näemme tämän ihanan aasin matkalla. Sillä on kuulemma tapana ilmestyä aina välillä aidan viereen ja hevoset saattavat säikähtää yllättävää tulijaa. Tällä kertaa kuitenkin päästiin ihan rauhallisesti morjestamaan pitkäkorvaista kaveria joka varmasti tärisi enitin jännityksestä vaikka olikin utelias.



Lehmät ja ponit sulassa sovussa erään maatilan pihassa. Uteliaina katselivat ohikulkevia ratsukoita.
Tällä reissulla pääsimme myos laukkaamaan pari ylämäkeä. Normaalisti en tykkää mennä kovaa tai ainakin olen luullut niin. Olen ilmeisesti tottunut menemään kuitenkin niin kovaa, että rauhallinen ratsuni tuntui todella hitaalta. Olisin voinut mennä vieläkin kovempaa ja se kertoo, että olen saanut takaisin sitä varmuutta tässä vuoden aikana mitä menetin kun en ratsastanut 10 vuoteen. 

Täällä postilaatikot ovat aivan erilaisia ja jokainen on erilainen. Yleensa malli on tämä mutta värit vaihtelevat.
Tämä on hienoin postilaatikko mitä olen tähän mennessä nähnyt.


Aamuisin minua on yleensä vastassa ovesta ulos astuessa eri näkoisiä ankkoja. Täällä tormää usein villieläimiin ja lemmikkeihin vapaana. Peuroja on aivan mielettomästi jas niihin tormää tallin läheisillä pelloilla ja ratsastusreiteilla useasti päivassä. Sanovatkin että peuroja on täällä aivan liikaa vaikka niitä metsästetäänkin paljon. Täällä lähes kaikki metsästävät.


Ratsastuksen jälkeen voi ottaa rennosti ainakin Justinin mielestä. Täällä on paljon hevosmiehiä ja miehet osaavat käsitellä hevosia. Ei siis niin pahaa tyttojen harrastus mainetta mikä Suomessa vallitsee. Varsinkin ne jotka ovat todella hyviä Rodeossa ovat kuulemma hyvin arvostettuja tässä maassa.
Ei ole niin helppoa aina hallita isoa eläintä, että kyllä se taitoa vaatii siinä missä jääkiekkokin.


Uusi suosikki ponini Bingo. Potentiaalinen poni ja oikein fiksu kaveri ratsastaa. Tiedä vaikka tehtäisiin Bingosta esteponi. Maastossakin kävin Bingon kanssa ja Bingolla oli hirveä kiire koko ajan kun sen "tyttoystävä" käveli edellä.



Olen ratsastanut useamman kerran Lareidolla, mutta nyt pääsin kokeilemaan myos ajamista.



Aamuisin minun vastuulla on ensisijaisesti tallissa vesiämpäreiden täytto. Tänään tosin siivosin myos kaikki karsinat yhtä lukuunottamatta, koska tuli tuntilaisia aamusta ja kukaan muu ei olisi sitä kerinnyt tekemään. Koitan aina tehdä tallissa mitä huomaan että voin ja osaan tehdä. Pesin tänään hevosten harjat, että voi taas harjata puhtailla harjoilla. Olen viimeksi pessyt harjoja varmaan 10 vuotta sitten ja oli kiva verestää muistoja. Palasin takaisin nuoruuteen ja hoitohevos aikoihin.



Aamuiset maisemat terassilta



Bare Back Pad oli uusi tuttavuus minulle ja tässä on nyt tuo violetti versio jonka alle on laitettu huopa.
Lähellä ei ole kauppaa mistä näitä saisi joten Margie tilasi minulle puolestani muutaman erilaisen netistä jotka lähtevät mukanani suomeen. Hintakin oli oikein sopiva ettei ollut iso lovi.



Maple tallin isoin tamma mikä on myynnissä. Hyvin se sujuu kaksi päälläkin




Eilen kävin ostoksilla Walmartissa, koska vaatekerta kaipasi vähän täydennystä kuumille keleille.




Ilokseni olen päässyt seuraamaan sunnuntaina saapuneiden nuorten hevosten koulutusta ja oppinut kaikenlaista uutta miten hevosia koulutetaan ratsuiksi. 
Paljon hyviä vinkkejä ja Adrianne on mielettomän hyvä käsittelemaän hevosia joten olen todella iloinen, että saan seurata ja oppia häneltä. Paljon lähtee mukana Suomeen uusia niksejä. Jonain päivänä saatan olla itse valmis hankkimaan ja kouluttamaan nuoren hevosen kun se aika koittaa. 
Tänään oltiin jo siinä vaiheessa, että oltiin totuttu satulaan ja juoksutukseen pitkissä ohjissa. Toista päästiin jo oikein ratsastamaan mitä kaiketi oli puheiden mukaan pari kertaa ratsastettu. Ratsastamattoman kanssa päästiin istumaan satulaan ja tutustumaan että selässä on muutakin painoa kuin satula.


Illalla meillä onkin ollut erilainen operaatio. Täällä skunkit vaeltavat luonnossa ja tulevat ihan talojenkin nurkille. Koira päästettiin ulos ja kappas takapihalla olikin skunkki ja koira tietysti heti nenä kiinni siinä. Haju olikin aika mielenkiintoinen. Se ei ollut ihan sellainen mitä olin ajatellut. Pistävä ja erittäin tarttuva. No internetistä luettiin kaikki koiran pesuohjeet ja niksit. Margie pesi koiraa useampaan kertaan eri aineilla ja se joutuu nyt viettämään yon autotallissa. Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu. Ei ollut näin aiemmin tapahtunut mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Huomenna onkin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä ja me lähdemme viettämään sitä hevosten kanssa camping-alueelle jossa tehdään muun muassa vaelluksia hevosten kanssa. Katsotaan mitä pidän, koska en aikaisemmin ole camping elämää viettänyt. uusi kokemus edessä jälleen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti