sunnuntai 29. kesäkuuta 2014



Tallin arkea ja kilpailut

Päivät ovat menneet normaalilla kaavalla eli aamulla on ruokittu hevoset, siivottu talli ja sitten lähdetty ratsastamaan maastoon pitkä
lenkki. Kuumilla keleillä vesipullot ja pienet eväät ovat retkillä
välttämättömiä. 

Eilen oli hieman erilainen päivä koska aamutoimien jälkeen aloimme valmistautua illalla olevaan kilpailuun. Ensimmäiseksi haettiin hevoset sisään laitumelta ja minä ratsastin toisen kerran elämässäni Bleulla ja reenattiin iltaa varten koska minä sain esittää Bleun viidessä eri luokassa niin piti vähän tietää mitä tehdä. Sen jälkeen pestiin Bleu sekä Traveller jotka lähtivät kilpailuihin kanssamme.



Bleu pesulla kilpailua varten Michaelan kanssa. 

Sain lainaan kilpailua varten vaatteet joita käytetään kun esitetään walking hevosia. kilpailukyvystä en meinannut aluksi edes tunnistaa itseäni. Kilpailuihin lähdettiin Adrianne ja Scottin kanssa puoli viiden kieppeillä. Nämä kilpailut olivat poikkeuksellisesti ilta kilpailut ja ne kestivätkin sitten todella myöhään. Tallilla meidän kanssa viikolla ollut nuori tyttö Cloe toi myös oman hevosensa kilpailuihin. Meitä oli siis kolme joiden suorituksia jännitettiin vuorotellen. Minun tehtäväni oli esittää Bleu viidessä erilaisessa walking horse luokassa. Kilpailuissa oli todella hauskaa. Tietysti minun piti ennen joka luokan alkua Adriannelta varmistaa mita siina luokassa pitaa tehda koska laji oli minulle outo. Yleensä se oli walk tai show walk, slow rack ja fast rack. Bleu on hieno ja hyvä hevonen. Ohjaaja ei vain aina ollut ihan kartalla, mutta hienosti meni siihen nähden, että olin kolmatta kertaa elämässäni Tennessee walking horsen selässä. 

Minä ja Bleu vauhdissa


Kahdessa ensimmäisessä luokassa meitä oli vain kaksi kilpailijaa ja ensimmäisessä meillä oli vastassa todella kovatasoinen hevonen joten kakkosia oltiin, mutta toinen luokka voitettiin. Loput kolme eivät menneet ihan niin loistokkaasti. Osallistujia oli useampi ja yhdellä kertaa kun pyydettiin peruutusta se ei oikein onnistunut. Saatiin kuitenkin vielä yksi kuudes sija.
Adrianne esitti Bleun viimeisessä luokassa nimeltä trailer rack ja siinä he olivat hienosti toisella sijalla. traveller pärjäsi myös hienosti ja sai neljännen sijan eräässä isossa ja vaikeassa luokassa. Voitto tuli myös Travellerille luokassa missä ratsastettiin ilman satulaa ja laitettiin dollari ratsastajan reiden väliin.






Kilpailu alue ja voin sanoa että trailerit on paljon isompia täällä kuin Suomessa. Tai niinhän täällä autot ja kaikki on. Kaikilla hevosihmisille on lava-auto ja niitä myydään täällä autokaupoissa pilvin pimein. Suomessa taas kaytetaan maastureita.


Adrianne ja Traveller Western luokassa

Kilpailuissa oli hyvä henki ja ne olivat leikkimieliset. Luokissa parhaiten sijoittuneet voittivat vähän rahaa ja se on myös kannustin ihmisille osallistua hauskoihin luokkiin. Siellä oli paljon lapsia ja nuoria kilpailemassa eri luokissa. Mielenkiintoisimmat olivat lasten ja ponien pukeutumis luokka, kaverin pelastus, perunan haku ja tynnyreiden kierto mahdollisimman nopeasti. Osa nuorista pojista ja heidän poneistaan olivat mielettömän nopeita. Näin suomalaisen silmään vain on tosi hurjaa kun porukka ratsastaa ilman kypärää hirveää kyytiä eteenpäin vähän kuumimmilla poneilla. Pari kertaa tynnyreiden kierrossa näin hurjia liukastumisia kun käännytään niin tiukasti niin hevonenkaan ei enää pysy pystyssä mutta onneksi ei sattunut mitään pahempaa. 

Tällaisia hauskanpito kilpailuja pitäisi olla meillä Suomessakin enemmän. Olen ihan myyty. Lapsille varsinkin pitäisi olla pelejä hevosten selässä ja hauskanpito kilpailuja.


Kaverin pelastus!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti