torstai 26. kesäkuuta 2014

Maastoilua ja Tennessee walking horse



Tänään lähdettiin jälleen ulos ratsastamaan. Päivä oli kuuma joten satulaukkuihin pakattiin mukaan vähän evästä ja vettä. Satulalaukut olivat sellaiset mitkä pitivät hyvin juomat kylmänä. Enpä ole aikaisemmin syönyt omenaa ja juonut vettä hevosen selässä niin että se kävelee koko ajan eteenpäin. Valitettavasti nämä kuvat ova 
taas toisessa kamerassa. Katsotaan jos ne joskus saan tänne ladattua jotain kautta. Käveltiin joelle jossa annettiin hevosten kahlata ja juoda. todella kauniita maisemia jälleen ja ihania kokemuksia. Rakastan ratsastaa luonnossa ja lännensatulassa on helppo venytellä ja temppuilla kävelyn aikana.


Buck oli tämän päivän maastoilukaveri


Pääsin päivällä näkemään toisen tallin missä Adrianne on oppinut 
ratsastamaan. Talli oli siis ratsastuskoulu mutta todella erilainen 
mitä Suomessa niin ulkonäöltään kuin opetukseltaankin. Täällä ei hypätä juuri ollenkaan tai tehdä sellaista tavoitteellista kouluratsastusta. Kaikkea tehdään oikeastaan sen takia että se on hauskaa ja siitä pidetään. Kilpailuissakin on kaikkia hauskoja luokkia kuten munankanto lusikassa ja toisen pelastaminen. Talleilla on myös välineistöä minkä avulla voi pelata tai leikkiä hevosen selässä. Aivan loistavia juttuja lapsille ja lapsenmielisille. Tällä tallilla oli myös vikellysvyö ja tuntia pitänyt nainen lupasi että voidaan tulla takaisin joskus kun hänellä ei ole kiire ja kokeilla vihellystä kun kerroin olevani siitä kiinnostunut. Kyseisellä tallilla on myös terapiaratsastusta ja uskon että juuri vierailumme aikana oli yksi terapiatunti käynnissä.


Näin kuljetetaan hevonen laitumelle kun välimatkat ovat todella pitkiä.


Illalla pääsin kokeilemaan walking horsea nimeltä Bleu. Bleu oli oikein mukava tamma ja Bleulla on vain kaksi askellajia. Hän osaa kyllä laukata mutta se ei ole paras mahdollinen. Bleu on show hevonen ja sen koulutus sen mukainen. Se siis osaa vain oman lajinsa askellajia ja esittäytymisen. Minun taivutukseni ja työskentelyni ympyrällä eivät siis olleet sille tuttuja niinkuin ei monelle muullekaan hevoselle täällä. Ne ovat opettaneet minulle paljon istunnalla ratsastamista löysillä ohjilla ja kaikkea muuta uutta ja hauskaa. 
Walking horse kävelee aina vähän eri tavalla kun ne hevoset mihin olen tottunut. Niillä on nelitahtikäynti ja juoksukäynti. Kumpaakin kokeilin ja todella pehmeää ja ihanaa liikettä. Jotkut osaavat normaalit kolme askellajia mutta askellaji kilpailuihin käytettäviä hevosia ei kaikissa paikoissa kouluteta niihin vaan niiden pitää vain osata omansa.



Minä ja Bleu







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti